Portal Diety Zuzla
Miłego surfowania!

header
Menu witryny
Strona główna
Napisz do nas
Szukaj
FORUM DIETY ZUZLA
Opis Metody
Galeria Zdjęć
Chatroom
Najczęściej zadawane pytania
Dlaczego tyjemy?
Węglowodany
Białka
Tłuszcze
Wypadkowy IG
Owoce
Warzywa
Mleko i przetwory
Cukier
Słodycze
Napoje
Dodatki
Błonnik
Przepisy Diety Zuzla
Węglowodanowe
Tłuszczowe
II faza
Przetwory
 
Strona główna arrow Przetwory arrow Warzywne arrow CUKINIA LUB OGÓRKI KONSERWOWANE by Iwi

CUKINIA LUB OGÓRKI KONSERWOWANE by Iwi
Potrzebujemy:
Ok 2 kg małych i twardziutkich ogórasków lub młodych, niewielkich i twardych cukiń,
koper, cebula, czosnek, marchewka, chrzan, listki laurowe, ziele angielskie, woda, ocet 10%, sól, fruktoza.

Do słoików nakładamy całe ogórki lub pokrojoną cukinię. Cukinię - jeśli mała i młoda można ciachać w 1 cm plastry, a jeśli nie chcemy pesteczek to trzeba ją wydrążyć i ciachnąć w słupki, grubą kostkę lub półokręgi (słupki są bardziej pakowne, a półokręgi ładniej się prezentują na półce z przetworkami i na talerzu).
Do każdego słoika dajemy kilka plasterków cebuli, marchewki, czosnku i chrzanu, 2-3 listki laurowe, 3-4 ziarnka ziela angielskiego i kawałek kopru. Słoik zalewamy zalewą, zakręcamy i pasteryzujemy 15-20 minut.
Zalewa:
6 szklanek zimnej wody, 1 szklanka octu 10%, 6 czubatych łyżeczek soli, 10 łyżek cukru
<< wstecz   dalej >>
spacer
TABELE IG/BTW
Nabiał
Mięsa
Drób
Ryby
Wędliny
Warzywa
Owoce
IG Montignac'a
Nowe na forum


Licznik odwiedzin
1101112 odwiedzających



Copyright © Zuzel 2005 - Wszelkie prawa zastrzeżone.
spacer