Portal Diety Zuzla
Miłego surfowania!

header
Menu witryny
Strona g?ówna
Napisz do nas
Szukaj
FORUM DIETY ZUZLA
Opis Metody
Galeria Zdj??
Chatroom
Najcz??ciej zadawane pytania
Dlaczego tyjemy?
W?glowodany
Bia?ka
T?uszcze
Wypadkowy IG
Owoce
Warzywa
Mleko i przetwory
Cukier
S?odycze
Napoje
Dodatki
B?onnik
Przepisy Diety Zuzla
W?glowodanowe
T?uszczowe
II faza
Przetwory
 
Strona g?ówna arrow Przetwory arrow Warzywne arrow CUKINIA LUB OGÓRKI KONSERWOWANE by Iwi

CUKINIA LUB OGÓRKI KONSERWOWANE by Iwi
Potrzebujemy:
Ok 2 kg ma?ych i twardziutkich ogórasków lub m?odych, niewielkich i twardych cuki?,
koper, cebula, czosnek, marchewka, chrzan, listki laurowe, ziele angielskie, woda, ocet 10%, sól, fruktoza.

Do s?oików nak?adamy ca?e ogórki lub pokrojon? cukini?. Cukini? - je?li ma?a i m?oda mo?na ciacha? w 1 cm plastry, a je?li nie chcemy pesteczek to trzeba j? wydr??y? i ciachn?? w s?upki, grub? kostk? lub pó?okr?gi (s?upki s? bardziej pakowne, a pó?okr?gi ?adniej si? prezentuj? na pó?ce z przetworkami i na talerzu).
Do ka?dego s?oika dajemy kilka plasterków cebuli, marchewki, czosnku i chrzanu, 2-3 listki laurowe, 3-4 ziarnka ziela angielskiego i kawa?ek kopru. S?oik zalewamy zalew?, zakr?camy i pasteryzujemy 15-20 minut.
Zalewa:
6 szklanek zimnej wody, 1 szklanka octu 10%, 6 czubatych ?y?eczek soli, 10 ?y?ek cukru
<< wstecz   dalej >>
spacer
TABELE IG/BTW
Nabia?
Mi?sa
Drób
Ryby
W?dliny
Warzywa
Owoce
IG Montignac'a
Nowe na forum


Licznik odwiedzin
1168004 odwiedzających



Copyright © Zuzel 2005 - Wszelkie prawa zastrzeżone.
spacer